Ingredients
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
- 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αγριόσκορδο
- 1 κουταλάκι γλυκού μπαχαρικό για κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα κι αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς κι άλλες 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.