Ingredients
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας (εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη κολοκύθα στον ατμό που βρήκα στο σούπερ μάρκετ)
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στη δυνατή ταχύτητα για 3′. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 3-4′.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 33 X 23 εκατ., το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, για 50′. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να περιχύσουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας.