Ingredients
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ξανθές σταφίδες μουλιασμένες σε ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί και σουρωμένες
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια γλυκού τριμμένη κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μπαχάρι
- 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα, το νερό, την ξηρή μαγιά, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σκεπάζω το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω 10’.
Προσθέτω το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες και ζυμώνω με τα χέρια. Το ζυμάρι είναι αρκετά εύπλαστο και δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, προσθέτω λίγο ακόμα αλεύρι.
Σκεπάζω το ζυμάρι ξανά με την πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέρος για 1-1 ½ ώρα να «ανέβει».
Χωρίζω το ζυμάρι σε 12 μικρές μπαλίτσες και τοποθετώ την κάθε μπαλίτσα σε θήκη για μάφιν (καλά βουτυρωμένη). Σκεπάζω πάλι με την πετσέτα κι αφήνω τα ψωμάκια να «ανέβουν» για άλλη 1 ώρα.
Τα ψεκάζω με λίγο νερό, τα πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη και τα ψήνω σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 25 περίπου λεπτά.