Ingredients
- 4 μεγάλες ντομάτες
- 4 μεγάλες πιπεριές
- 8 κουταλιές σούπας ρύζι Καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού δυόσμο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε το πάνω μέρος τους και φυλάμε τα καπάκια.
Κάνουμε το ίδιο και με τις ντομάτες. Μετά αφαιρούμε τη σάρκα τους, πολύ προσεκτικά, με ένα κουτάλι της σούπας και την περνάμε από το multi.
Τακτοποιούμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το νερό και το κρεμμύδι με το δυόσμο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τη πολτοποιημένη σάρκα από τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με το μείγμα του ρυζιού περίπου έως τα 3/4 του ύψους τους. Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τα περιχύνουμε με το επιπλέον ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το νερό και τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι αμέσως μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 40′-45′ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πιπεριές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Εβίνα, τέλεια τα γεμιστά. Μύρισε καλοκαίρι. Εγώ τα έβαλα και 2 λεπτάκια στο grill, για να τους ξεγελάσω λίγο.
[…] Πηγή: https://www.cookandfeel.gr/gemista-stin-katsarola/ […]
Πολύ χαίρομαι Εφάκι μου! Καλή σου μέρα 🙂