Ingredients
- 500 γραμμάρια πένες (ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε)
- 500 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, τσένταρ, κλπ)
- 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
- 100 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα πιπεριάς
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 500 ml νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα ζυμαρικά (άβραστα), τα τυριά, το μπέικον κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον πελτέ και τη σάλτσα πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά στο πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά. Σκορπάμε από πάνω το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 50′-60′ μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τα υγρά τους.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.