Ingredients
- Για το αφέψημα λεβάντας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα λουλουδάκια λεβάντας
- 500 ml νερό
- Για τη βασιλόπιτα
- 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 5 αυγά
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αφέψημα λεβάντας
- Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Βράζουμε τα λουλουδάκια λεβάντας μέσα στο νερό (όπως βράζουμε το τσάι). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε όλο το βράδυ (με τα λουλουδάκια) να πάρει το νερό, όλο το άρωμα της λεβάντας. Σουρώνουμε και μετράμε δύο φλιτζάνια τσαγιού από το αφέψημα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το αφέψημα λεβάντας. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί Νο 28, το οποίο έχουμε βουτυρώσει πρώτα, και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο, στους 180ο βαθμούς, φούρνο για 50′-55′ περίπου (κάνουμε τη δοκιμή με τη μύτη ενός μαχαιριού-αν βγαίνει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο).
Αφού κρυώσει πολύ καλά, αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα-κέικ σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Και μην ξεχάσετε να βάλετε και το φλουρί για το “καλό”.
Στο σπίτι μας για πολλά χρόνια το φλουρί έπρεπε να τύχει στην κόρη μου!!χαχαχα
Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και Αγάπη!!
Αχαχα η Αρτεμούλα 🙂 Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε Ξανθή μου.