Ingredients
- 1 πακέτο Τραχανότο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- 2 κουταλιές σούπας τοματοπολτό Ομοσπονδία
- 10-12 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
- 800 ml βραστό νερό
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1′ το σκόρδο και το περιεχόμενο του φακέλου “Τραχανότο“.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον τοματοπολτό. Ρίχνουμε και τα φυλλαράκια βασιλικού κι ανακατεύουμε τακτικά το τραχανότο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (5′-6΄).
Σερβίρουμε το τραχανότο αμέσως, ζεστό κι αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.