Ingredients
- 500 γραμμάρια spaghetti (ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάμε)
- 8 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες φέτες
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμό ενός μικρού λεμονιού
- 10 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- Αλάτι
Βράζουμε τα ζυμαρικά (spaghetti ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάμε) βάσει των οδηγιών της συσκευασίας τους.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβουρντίζουμε το κουκουνάρι για 1′.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια δυόσμου. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν (περίπου 10′-12′). Για να μην διαλυθούν τα κολοκυθάκια, δεν ανακατεύουμε ξανά με κουτάλα αλλά ανακινούμε καλά το τηγάνι για να μην μας κολλήσουν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα Κρήτης. Διακοσμούμε με λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε.