Ingredients
- 500 γραμμάρια κατεψυγμένο μπρόκολο (αν προτιμάτε βάλτε μόνο τα λουλουδάκια από 1 μέτριο φρέσκο)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 600 ml νερό
- 500 ml γάλα
- 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινα, τριμμένα τυριά (ταιριάζει πολύ και το τσένταρ)
- Αλάτι, Πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 2′. Προσθέτουμε το μπρόκολο (όπως είναι παγωμένο) και σοτάρουμε για άλλα 4′-5′.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το γάλα, τους κύβους, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε (με μισάνοιχτο καπάκι) για 15′-20′ μέχρι να μαλακώσει καλά το μπρόκολο.
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε αμέσως κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον τυρί τριμμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο.