Ingredients
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- ¾ ποτήρι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (δεν το αφήνουμε να βράσει).
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα (6’-8’).
Μόλις αρχίσει να σφίγγει η κρέμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα ρίχνουμε και τα αυγά κι ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μέτριο, καλά βουτυρωμένο ταψί ή Pyrex και ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 160ο φούρνο, για 40’-50’ στη μεσαία σχάρα.
Μόλις κρυώσει η γαλατόπιτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
Τρώγεται ευχάριστα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η γαλατόπιτα ήταν το αγαπημένο μου γλυκό όταν ήμουν μικρή! και νομίζω ότι η παραλαγή σου με την σοκολάτα θα γίνει το αγαπημένο μου γλυκό τώρα που μεγάλωσα….λίγο 🙂
Μαρία είναι πραγματικά καλή!! Τα παιδιά την τρώνε μετά μανίας 😉 Καλό ΣΚ
πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γαλατόπιτας!! Ωραίο συνοδευτικό για τον καφέ! Φιλιά
Καλημέρα Αθηνά μου! Φιλιά 🙂