Ingredients
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα τοματάκια ή 300 γραμμάρια τοματίνια φρέσκα κομμένα στα δύο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για ριζότο
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό ζεστό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 5-10 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα ή ½ κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- Επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Το αγαπημένο μου ριζότο. Είναι απλό αλλά πεντανόστιμο. Το αγαπούν τα παιδιά μας, αλλά το προτιμούν και οι φίλοι. Και είναι ότι πρέπει για ένα καλοκαιρινό βράδυ.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε πρώτα το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 1’-2’. Μετά προσθέτουμε τα τοματάκια κι αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι κι ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ διαλύουμε το κύβο στο ζεστό νερό και προσθέτουμε το ζωμό στο τηγάνι μας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό κι ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση το ριζότο χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη μικρότερη της ένταση) και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι όλος ο ζωμός. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το ριζότο.
Αφού απορροφηθεί όλος ο ζωμός προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και το αφήνουμε 2’-3’ ακόμα στη φωτιά για να χυλώσει.
[…] θα βρείτε στο αγαπημένο μας Cook & Feel, κάνοντας κλικ εδώ. Cook and Feel ριζότο με ντομάτα και βασιλικό συνταγή για […]