Ingredients
- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 2 καρότα μεγάλα ψιλοκομμένα
- 12 λουκάνικα cocktail ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1200 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 40′-45′ μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα σουρώνουμε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε για 2′-3′.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα ρεβίθια, το μέλι, τη μουστάρδα το θυμάρι και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20′-25′ (μέχρι να χυλώσουν καλά τα ρεβίθια).
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο για να γίνει πιο πικάντικη.