Ingredients
- 1 κιλό πατάτες baby
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- μαϊντανός (όσο μας αρέσει)
- Για το dressing
- 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά (τις τσιμπάμε με ένα πιρούνι για να δοκιμάσουμε αν έβρασαν) περίπου 20-25′, και μόλις κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε (τις αφήνουμε ολόκληρες ή αν προτιμάμε τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια).
Κάνουμε το ίδιο και με τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα (ή σε μικρότερα κομμάτια).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και την πιπεριά Φλωρίνης.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας στο multi το λάδι, το λεμόνι, τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα κι ανακατεύουμε καλά. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
[…] Πηγή: https://www.cookandfeel.gr/patatosalata-tis-giagias/ […]