Ingredients
- 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 4′. Ρίχνουμε και το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας (6′-8′) ανακατεύοντας που και που.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε τη φωτιά στην χαμηλότερη ένταση και με κλειστό καπάκι αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 50′ (μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά).
Σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή φαίνεται απλή και καλή. Αλλά το μοσχαράκι θα βράζει για 50 λεπτά χωρίς νερό? Μόνο με το ένα ποτήρι κρασί?
Ναι σιγοβράζει και είναι μια χαρά, με λίγο ζουμάκι.