Home  >  Cook, Recipes, Κρέας & Πουλερικά  >  Μοσχαράκι κατσαρόλας

Μοσχαράκι κατσαρόλας

Όταν φτάνει στην πόρτα σου λαχταριστό μοσχαράκι βιολογικής εκτροφής από την “Ευβιότοποι”, το μόνο που θέλεις είναι να το μαγειρέψεις πάραυτα και να το απολαύσεις. Κι ενώ αρχικά σκέφτηκα να το κάνω κοκκινιστό με σπιτικό χυλοπιτάκι (σταθερή αξία), αποφάσισα τελικά να το βάλω με λεμόνι και κρασί στην κατσαρόλα και να το συνοδεύσω με ρύζι. Και ήταν όνειρο!

Ingredients

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 4′. Ρίχνουμε και το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας (6′-8′) ανακατεύοντας που και που.

Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε τη φωτιά στην χαμηλότερη ένταση και με κλειστό καπάκι αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 50′ (μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά).

IMG_1260IMG_1258

Σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.

Written by Evina

Comments (2 comments)

  • Εύη Τσιτσιρίκου
    27 November 2015 at 22:57

    Η συνταγή φαίνεται απλή και καλή. Αλλά το μοσχαράκι θα βράζει για 50 λεπτά χωρίς νερό? Μόνο με το ένα ποτήρι κρασί?

    • Εβίνα
      28 November 2015 at 11:51

      Ναι σιγοβράζει και είναι μια χαρά, με λίγο ζουμάκι.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.