Home  >  Cook, Recipes, Ψάρι & Θαλασσινά  >  Μύδια αχνιστά με lime

Μύδια αχνιστά με lime

Ingredients

  • 1 κιλό μύδια φρέσκα με το κέλυφος
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του καφέ μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από 2 lime
  • Πιπέρι
  • ½ ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

 

Ένα από τα πολύ αγαπημένα πιάτα της οικογένειας το οποίο ετοιμάζουμε αρκετά συχνά σαν πρώτο πιάτο.

 

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια τρίβοντας το κέλυφος τους με ένα βουρτσάκι κάτω από τρεχούμενο νερό. Επίσης αφαιρούμε τις κλωστούλες που έχουν  τα μύδια στο κάτω μέρος.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Βάζουμε σε φαρδύ τηγάνι με καπάκι το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2’.

MydiaAxnistameLime

Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό των lime, τα μύδια, το νερό, το κρασί και το πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό κι αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για 10’.

Ανοίγουμε το καπάκι κι όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει, τα πετάμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμάκι για τις απαραίτητες «βούτες» και λευκό κρασί.

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.