Ingredients
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά κοντά (κοφτό μακαρόνι, πένες, φιογκάκια, βιδούλες ή mini ζυμαρικά)
- 200 γραμμάρια cheddar κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 κουταλιά σούπας κάππαρη
- Για το dressing
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι βαλσαμικό
- 4-5 λιαστές τομάτες
- 1 κουταλιά σούπας ταχίνι ολικής αλέσεως
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και σουρώνουμε.
Βάζουμε τα ζυμαρικά, το cheddar, το ζαμπόν, το καλαμπόκι (που το έχουμε πρώτα στραγγίσει) και την κάπαρη σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε καλά τα υλικά του dressing στο multi και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.