To La Pierrade είναι μια νέα άφιξη, σε ένα χώρο με μεγάλη ιστορία στο καλό φαγητό, αφού στεγάζεται στο χώρο του παλιού Casa di Pasta στο Κολωνάκι.
Τρίτη βράδυ και διασχίζω με τα πόδια το Κολωνάκι πηγαίνοντας προς Σπευσίππου. Η χαρά μου μεγάλη γιατί θα συναντήσω φίλους αγαπημένους για φαγητό σε ένα νέο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του για να υποδεχτεί εκείνους που θέλουν να δώσουν μια ιδιαίτερη “νότα” στην έξοδο τους.
Ο χώρος πολύ περιποιημένος με διακόσμηση που συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το κλασικό και σε κάνει να νοιώσεις αμέσως οικεία. Ο κατάλογος, μια ευχάριστη έκπληξη καθώς τα πιάτα του La Pierrade είναι αρκετά “ψαγμένα” και σε σχετικά λογικές τιμές. Η επόμενη ευχάριστη έκπληξη η λίστα κρασιών που αριβάρει με ipad και μας δίνει πληροφορίες για όλες τις διαθέσιμες ετικέτες (σε ποτήρι ή σε μπουκάλι)!
Καθώς όλη η παρέα αποτελούνταν από καλοφαγάδες, δοκιμάσαμε τα περισσότερα πιάτα και τα περισσότερα ήταν εξαιρετικά. Προσωπικά ξεχώρισα το carpaccio λαβράκι με φινόκιο και τα σπαγγέτι με αυγά αχινού. Όχι ότι τα άλλα πιάτα υστερούσαν, αλλά αυτά τα δύο με εντυπωσίασαν καθώς είναι πιο κοντά στις αγαπημένες μου γεύσεις.
Επίσης εντυπωσιακό ήταν και το ομώνυμο πιάτο “σήμα κατατεθέν” του La Pierrade, με πολύ λεπτοκομμένα μοσχαρίσια φιλέτα που τα ψήνεις μόνος σου όσο θέλεις στην πέτρα λάβας που “προσγειώνεται” στο τραπέζι σου. Συνοδεύεται από λαχανικά και φρέσκες, τηγανητές πατάτες. Εγώ πάλι το έφαγα εντελώς ωμό γιατί μου άρεσε καλύτερα 🙂
Όσο η ώρα περνούσε και τα ποτήρια ξαναγέμιζαν, τα αστεία και τα γέλια πλήθαιναν και στην παρέα μας προστέθηκε και ο ιδιοκτήτης κ. Θωμάς Παπασταύρου που είναι πολύ περήφανος για το καινούργιο του “σπίτι”.
Η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα και χωρίσαμε με την υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα. Πάντως εγώ, σε πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψω στο La Pierrade για τα δύο αγαπημένα μου πιάτα 🙂
Σπευσίππου 30, Κολωνάκι. 210-7237297, www.lapierrade.gr
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε το φίλο και συνδαιτυμόνα μας John Calivas για τις όπως πάντα υπέροχες φωτογραφίες του.