Ingredients
- 120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 10 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (αν προτιμάτε μπορείτε να βάλετε 1 σφηνάκι λικέρ Amaretto)
- 1 χούφτα αποξηραμένα, ολόκληρα cranberries
Σήμερα το μεσημέρι έχω επαγγελματική συνάντηση με αγαπημένους συνεργάτες. Κάθε φορά που πάω στο γραφείο τους, δεν πάω με άδεια χέρια… Έτσι για να μην ξεφύγουμε από την “παράδοση”, τους έφτιαξα χθες το βράδυ ένα κέικ με άρωμα πικραμύγδαλο κι αποξηραμένα cranberries. Γρήγορο. εύκολο αλλά πολύ αρωματικό.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός από τα cranberries) και τα ανακατεύουμε με το μίξερ (ή με ένα πιρούνι) μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και βάζουμε μέσα το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τα cranberries και τα πιέζουμε λίγο μέσα στο μείγμα (για να μην ξεροψηθούν πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170ο, φούρνο για 35’-40’ στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το σερβίρουμε.