Home  >  Cook, Recipes, Διάφορες Νοστιμιές, Πίτες & Σνακ  >  Γρήγορο σνακ από αραβική πίτα (τζουτζουλάκια)

Γρήγορο σνακ από αραβική πίτα (τζουτζουλάκια)

Νομίζω ότι ο καθένας μας έχει ένα διαφορετικό όνομα που χρησιμοποιεί για τα διάφορα σνακ που συνοδεύουν το ποτό μας. Κι όταν λέω σνακ εννοώ τα διάφορα φιστικάκια, κριτσινάκια, πατατάκια κι όλα τα εις “-άκια”. Μια φίλη μου όλα αυτά τα λέει “τζουτζουλάκια” κι έχω υιοθετήσει κι εγώ αυτόν τον όρο τα τελευταία χρόνια. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν ετοιμάζω αυτά τα “τζουτζουλάκια” από αραβική πίτα τα οποία γίνονται γρήγορα, είναι τραγανά, πεντανόστιμα και είναι πιο υγιεινά από τα διάφορα “τζουτζουλάκια” του εμπορίου.

Ingredients

  • 1 πακέτο αραβικές πίτες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι Μεσολογγίου με μεσογειακά βότανα (αν δεν βρείτε τέτοιο αλάτι μπορείτε να βάλετε κανονικό αλάτι κι ότι μυρωδικά εσείς προτιμάτε π.χ. βασιλικό, σκόνη σκόρδο, πάπρικα, κλπ)

SnackSnack1

Κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια τις αραβικές πίτες και τα σκορπάτε σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό ταψί.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το αλάτι ή τα μυρωδικά. Ανακατεύετε πολύ καλά για να πάνε παντού τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.

Snack2

Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο για περίπου 25’ μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά τα κομματάκια της πίτας.

Snack3Snack4

ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει κάθε 6’-7’ να τα βγάζετε και να τα ανακατεύετε καλά για να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές!

Διατηρούνται σε άριστη κατάσταση σε ένα μεταλλικό κουτί με καπάκι για 5-7 ημέρες.

Written by Evina

Comments (One comment)

  • 27 February 2015 at 18:50

    Πολύ εύκολο και νόστιμο σνακ Εβίνα μου!! Φιλιά!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.