Ingredients
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάτε)
- 900 γραμμάρια κατεψυγμένες μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ τομάτας
- 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και σοτάρουμε για 1′-2′. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε πρώτα ξεπαγώσει και σοτάρουμε για άλλα 4′-5′. Προσθέτουμε το ούζο, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ, το μαϊντανό και το νερό. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20′-25′ (μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της σάλτσας).
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.