Home  >  Cook, Recipes, Κρέας & Πουλερικά  >  Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστής πάπρικας

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστής πάπρικας

Αυτό το φαγητό γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και το αγαπούν πολύ τα κορίτσια αλλά και οι φίλοι τους. Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι, πουρέ πατάτας, σπιτικό χυλοπιτάκι ή ακόμα και μακαρόνια.

Ingredients

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • ¼   φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (στην πρέσα)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος light (200 ml)

 

Σε ένα βαθύ  αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1’-2’. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές για 4’-5’.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι κι αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25’-30’ (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι). Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλο 1’.

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.