Ingredients
- 1 πακέτο φιλέτα ψαριών για ψαρόσουπα Kallimanis
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 πατάτες μεγάλες
- 4 καρότα μεγάλα
- 6-7 μικρά κολοκυθάκια
- 2-3 κλωνάρια σέλινο
- χοντρό αλάτι
- 1 λίτρο νερό
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- μπούκοβο (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, κολοκύθια) σε μικρά κομματάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια για περίπου 10′.
Προσθέτουμε το νερό, τα φιλέτα ψαριού και το σέλινο. Αλατίζουμε και βάζουμε και το μπούκοβο, αν το χρησιμοποιήσουμε. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα με κλειστό καπάκι για περίπου 15′-20′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.