Ingredients
- 300 γραμμάρια φρέσκα μύρτιλα
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Βουτυρώνουμε μια μικρή ταρτιέρα κι απλώνουμε μέσα τα μύρτιλα.
Χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μαζί, στο μπλέντερ ή στο μίξερ και περιχύνουμε με τη ζύμη (η ζύμη είναι αρκετά ρευστή) τα φρούτα.
Ψήνουμε για 30’-40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Tips
• Είναι καλύτερο να σερβίρεται ζεστό.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε φρούτο θέλουμε (μύρτιλα, βατόμουρα, αχλάδια, βερύκοκα, δαμάσκηνα, κλπ).
[…] κι ένα επιδόρπιο εύκολο, που ψήθηκε όσο εμείς τρώγαμε. Clafoutis με φρέσκες φράουλες (δείτε τη συνταγή εδώ και αντικαταστήστε τα μύρτιλλα […]