Home  >  Cook, Recipes, Διάφορες Νοστιμιές, Κρέας & Πουλερικά  >  Χωριάτικα λουκάνικα με πετιμέζι

Χωριάτικα λουκάνικα με πετιμέζι

Ένας εξαιρετικός μεζές για τσιπουράκι ή κρασάκι. Ειδικά τώρα το χειμώνα με λίγο τυράκι και λίγο ψωμάκι από δίπλα είναι ότι πρέπει.

Ingredients

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 σφηνάκι πετιμέζι
  • 1 σφηνάκι ξύδι βαλσαμικό (εγώ χρησιμοποίησα με cranberry)

 

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι (με καπάκι)  και ρίχνουμε τα λουκάνικα.

Τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγο 3’-4’. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά κι αφήνουμε τα λουκάνικα για άλλα 8’-10’.

Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το πετιμέζι και το βαλσαμικό ξύδι. Αφήνουμε άλλα 4’-5’ ακόμα με ανοικτό καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Written by Evina

Comments (One comment)

  • 13 January 2015 at 18:05

    Πω πω λαχαριστός μεζές… Ταιριάζει τέλεια με τον χειμωνιάτικο καιρό!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.