Home  >  Cook, Recipes, Κρέας & Πουλερικά  >  Χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα με μανιτάρια

Χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα με μανιτάρια

Αυτό το φαγητό είναι εύκολο, ελαφρύ και το ετοιμάζω αρκετά συχνά για δείπνο τις καθημερινές. Αν πάλι σας φαίνεται πολύ “υγιεινό”, μπορείτε πάντα να ετοιμάσετε κι ένα ρυζάκι για να το συνοδέψετε.

Ingredients

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (χωρίς κόκαλο)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη)
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 500 γραμμάρια φρέσκα άσπρα μανιτάρια
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος μαϊντανός
  • ¼ κουτάλι του γλυκού σκόνη σκόρδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς.

Απλώνουμε τις μπριζόλες στη γάστρα.

Βάζουμε στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι  και τα χτυπάμε καλά.

Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μίγμα του ελαιόλαδου-λεμονιού και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε στο φούρνο για 55’-60’.

Αντί για ρίγανη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο μυρωδικό εσείς επιθυμείτε π.χ. δενδρολίβανο, θυμάρι, εστραγκόν, κλπ.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε στα 2 ή στα 4 αναλόγως το μέγεθος τους.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να σοταριστούν καλά για περίπου 10’. Μόλις μαλακώσουν καλά είναι έτοιμα,

Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μανιτάρια κι αν θέλουμε συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.