Ingredients
- 1 πακέτο χειροποίητες χυλοπίτες
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αρωματισμένο με chilli
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Επιπλέον τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα
Κάποιες φορές με τα απλά υλικά ετοιμάζονται τα πιο νόστιμα πιάτα. Έχοντας λοιπόν στο ψυγείο και στο ντουλάπι μου, ελληνικά, υπέροχα προϊόντα όπως χειροποίητες χυλοπίτες από τη φάρμα του κ. Ανδρούτσου στη Ν. Αρτάκη, βουτυράτη γραβιέρα Ίου “Νιώτικο” αλλά και τους μόνιμους “σύμμαχους” μου στην κουζίνα, τα αρωματικά ελαιόλαδα Ariston, ετοίμασα αυτό το πιάτο για τη σημερινή, παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών!
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο, αλατισμένο νερό για 7′-8′ και τις σουρώνουμε κρατώντας ένα φλιτζανάκι του καφέ από το νερό που έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τις χυλοπίτες, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, την τριμμένη γραβιέρα, το νερό που κρατήσαμε και την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε κι ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ρευστή κρέμα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε κλασσικό ελαιόλαδο και να προσθέσετε τα μυρωδικά που επιθυμείτε, τα ζυμαρικά που έχετε στο ντουλάπι σας (απλά ακολουθείτε το χρόνο βρασίματος που αναγράφεται στη συσκευασία) και κάποιο άλλο τυρί που έχετε στο ψυγείο σας π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κλπ.
Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα εξαίρετα ελληνικά προϊόντα, δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με τα σημεία όπου μπορείτε να τα βρείτε:
www.aristonoliveoil.com Τηλ. 27630-22322
www.farmaxa.gr Τηλ. 22210-61800
www.niotiko.gr Τηλ. 22860-92506