Home  >  Cook, Recipes, Διάφορες Νοστιμιές, Κέικ & Μπισκότα, Πίτες & Σνακ  >  Αλμυρό κέικ με Zwan και Regato

Αλμυρό κέικ με Zwan και Regato

Όταν θες κάτι αλμυρό για να συνοδέψει το ποτό σου που να γίνεται εύκολα και γρήγορα, τότε ένα αλμυρό κέικ είναι η λύση. Άσε που είναι και μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσεις και κάποια πράγματα που έχεις στο ντουλάπι σου.

Ingredients

  • 250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού Regato Kerrygold τριμμένο
  • 1 μικρό κονσερβάκι Zwan κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας έτοιμης σάλτσας τομάτας
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός ή με ένα πιρούνι.

Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη, αντικολλητική φόρμα του κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο,  φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

ΑΝ περισσέψει κέικ, μπορείτε να το διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί για 2-3 ημέρες

Written by Evina

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.