Με το φίλο και κουμπάρο μου τον Άρη μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το καλό φαγητό αλλά και για τα καυτερά πιάτα. Του Άρη επίσης του αρέσει πολύ να μαγειρεύει :-) Ένα βράδυ λοιπόν που ήρθε στο σπίτι μας για φαγητό μου λέει: “θα φέρω υλικά να σας φτιάξω μια φανταστική συνταγή που βρήκα στο Internet”! Έτσι φτιάξαμε αυτό το υπέροχο “dip” που υπάρχει στο Internet σε πολλές παραλλαγές, μόνο που εμείς το κάναμε πιο καυτερό! Περιττό να πω ότι όλοι ξετρελάθηκαν (ακόμα και οι μικρές μου που μάλλον είναι “εθισμένες” στα καυτερά από τότε που τις είχα στην κοιλιά μου) και οι παγωμένες μπύρες έδιναν κι έπαιρναν εκείνο το βράδυ!
Prep. time 20'Serves 12
Ingredients
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα (edam, cheddar, gouda, κλπ)
- 200 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα τομάτας
- 5-6 φέτες σαλάμι μπύρας ή αέρος
- Ρίγανη
- Chili (προαιρετικά)
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί το γάλα, το τυρί κρέμα και τη σάλτσα τομάτας κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, λίγη ρίγανη, το chili κι από πάνω απλώνουμε το σαλάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 15′-20′ περίπου μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και να ροδίσει λίγο η επιφάνεια. Σερβίρουμε με άφθονα nachos κι αν θέλουμε με πιτούλες, κριτσίνια ή ψωμάκι 🙂