Ingredients
- 12 χρωματιστές πιπεριές
- ½ κούπα ρύζι γλασέ
- ½ κούπα ελαιόλαδο + επιπλέον για πιπεριές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 400 γραμμάρια τομάτα στον τρίφτη
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
- 2 κούπες τριμμένο τυρί (κασέρι, γκούντα, μοτσαρέλα, κλπ)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’-3’ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την τομάτα, το νερό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15’. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15’ ανακατεύοντας που και που.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές κι αφαιρούμε τα καπάκια και τα σπόρια τους. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις γεμίζουμε με τον κιμά που ετοιμάσαμε και μετά βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί σε κάθε πιπεριά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200ο, φούρνο για 40’. Ανοίγουμε το καπάκι ή βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10’ μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές, ζεστές!
Δείτε την αρχική συνταγή εδώ