Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Λαχανικά & Όσπρια  >  Χρωματιστές πιπεριές γεμιστές

Χρωματιστές πιπεριές γεμιστές

Αγαπώ πολύ τα γεμιστά αλλά τα φτιάχνω σπάνια γιατί τα θεωρώ «μεγάλο μπελά». Στο www.delish.com χάζευα εύκολες συνταγές για τις καθημερινές που οι χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος. Βρήκα αυτή και την έκανα λίγο πιο εύκολη π.χ. μαγείρεψα το ρύζι μαζί με τον κιμά κι έφτιαξα τον κιμά όπως τον φτιάχνω για τα μακαρόνια. Γέμισα χρωματιστές πιπεριές και τις έψησα στο φούρνο. Σε 50’ είχαμε ένα πιάτο πεντανόστιμο και χορταστικό. Οι χρωματιστές πιπεριές έχουν μια γλύκα που ταιριάζει απόλυτα με τον κιμά και το τυρί. Αν σας αρέσουν τα γεμιστά, αλλά δεν έχετε χρόνο για την κλασική συνταγή, δοκιμάστε αυτά που γίνονται πανεύκολα και πιο γρήγορα. Σερβίρονται ζεστά!

Ingredients

  • 12 χρωματιστές πιπεριές
  • ½ κούπα ρύζι γλασέ
  • ½ κούπα ελαιόλαδο + επιπλέον για πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γραμμάρια τομάτα στον τρίφτη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί (κασέρι, γκούντα, μοτσαρέλα, κλπ)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’-3’ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την τομάτα, το νερό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15’. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15’ ανακατεύοντας που και που.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές κι αφαιρούμε τα καπάκια και τα σπόρια τους. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις γεμίζουμε με τον κιμά που ετοιμάσαμε και μετά βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί σε κάθε πιπεριά.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200ο, φούρνο για 40’. Ανοίγουμε το καπάκι ή βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10’ μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές, ζεστές!

Δείτε την αρχική συνταγή εδώ

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.