Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Κέικ & Μπισκότα  >  Μπισκότα με βρώμη, ταχίνι και σοκολάτα

Μπισκότα με βρώμη, ταχίνι και σοκολάτα

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μην λαχταρά ένα μαλακό, νόστιμο μπισκότο για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι του. Αυτά τα μπισκότα είναι ότι πρέπει! Τραγανά απ’ έξω, μαλακά μέσα και με λαχταριστή γεύση που συνδυάζει μοναδικά τα αρώματα του πορτοκαλιού, της σοκολάτας και της κανέλας. Αν και ομολογώ ότι δεν είμαι fan του κλασικού ταχινιού, λατρεύω το ταχίνι με πορτοκάλι. Το βάζω στο ψωμί, το βάζω σε κέικ, το βάζω σε μπισκότα, το τρώω με το κουτάλι. H εταιρεία ΚΑΝΔΥΛΑΣ στη Βέροια έχει παράδοση κι έμπνευση στο ταχίνι! Κι άπειρες γεύσεις για να βρείτε τη δική σας αγαπημένη :-)

Ingredients

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα χοντροκομμένη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης (στο μέγεθος ενός καρυδιού) και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.

Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς, φούρνο, για 13’-14’ περίπου (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους).

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά (τα μπισκότα όσο κρυώνουν σφίγγουν οπότε αν σας φανούν μαλακά όταν τα βγάλετε από το φούρνο, δεν πειράζει, όλα καλά).

Δείτε τα απίθανα προϊόντα ΚΑΝΔΥΛΑΣ εδώ.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.