Ingredients
- 1 κιλό πατάτες “baby” με τη φλούδα
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πλένουμε τις πατάτες και τις σκουπίζουμε καλά. Τις κόβουμε στα 4.
Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδο στα 2.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο κι αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να απλωθούν καλά τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200 βαθμούς, φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να καλοψηθούν οι πατάτες μας και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
Μετά από τα πρώτα 25 λεπτά ψησίματος, κάθε 10 λεπτά, ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες για να μην κολλήσουν και να γίνουν πιο τραγανές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και νεράκι.