Ingredients
- 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Σε ένα μπολ βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη, τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, το baking powder, το αλάτι,τα μπαχαρικά και τη βανίλια κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα, το γάλα και τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 20 Χ 20 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς, φούρνο για 35′.
Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα και ζάχαρη άχνη.