Ingredients
- 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι όλα τα υλικά της ζύμης. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 0,5 εκατοστού και κόβουμε με τα ειδικά κουπ πατ τα μπισκότα μας. Ετοιμάζουμε ισάριθμα από το κάθε σχήμα (όσα ολόκληρα, άλλα τόσα με τρύπα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 17′-20′ Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά και μετά βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα σε κάθε ολόκληρο μπισκότο. Σκεπάζουμε με ένα μπισκότο με τρύπα κι αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.