Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές, Ζυμαρικά & Ρύζι, Λαχανικά & Όσπρια  >  Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν παιδί και ήταν το αγαπημένο μου λαδερό φαγητό (σπάνιο για παιδάκι) :-) Για πάρα πολλά χρόνια δεν είχα δοκιμάσει να το φτιάξω αλλά το επιθύμησα και είπα να το μαγειρέψω. Δεν ξέρω αν ήταν η λαχτάρα μου να το φάω ή μου πέτυχε, πάντως το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι και οι υπόλοιποι της οικογένειας το έφαγαν με όρεξη.

Ingredients

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας πελτές τομάτας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι καφέ ρύζι
  • 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το λάχανο.

P9950890R P9950887R

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το λάχανο για 4′-5′.  Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε για 30′-35′ μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το λάχανο.

Προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει καλά και το ρύζι (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό).

P9950891R P9950894R

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και μπούκοβο (προαιρετικά).

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.