Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Ζυμαρικά & Ρύζι  >  Ζυμαρικά «ευκολάκι» στο φούρνο

Ζυμαρικά «ευκολάκι» στο φούρνο

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι ακόμα σε mood διακοπών και θέλω να αράζω και να μην ετοιμάζω πολύπλοκα φαγητά. Αυτή λοιπόν η συνταγή απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και μάλιστα αρέσει πολύ σε όλους οπότε «μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια». Άσε που δεν λερώνεις κι ένα σωρό σκεύη όπως όταν κάνεις παστίτσιο :-) Επίσης είναι μια πολύ καλή λύση για τις μέρες που έχετε κόσμο στο σπίτι.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια πένες (ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε)
  • 500 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, τσένταρ, κλπ)
  • 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
  • 100 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα πιπεριάς
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 500 ml νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα ζυμαρικά (άβραστα), τα τυριά, το μπέικον κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον πελτέ και τη σάλτσα πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά στο πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά. Σκορπάμε από πάνω το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 50′-60′ μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τα υγρά τους.

P9930159R P9930162R

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.