Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Διάφορες Νοστιμιές  >  Ζεστό, αρωματικό κρασί (Gluhwein)

Ζεστό, αρωματικό κρασί (Gluhwein)

Αυτό το αρωματικό, ζεστό κρασί συνηθίζεται πολύ τις κρύες μέρες του χειμώνα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Το λένε gluhwein, mulled wine αλλά επειδή «δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το πιω» σας λέω πώς το έφτιαξα. Έγινε μεγάλο hit τα Χριστούγεννα και θα το ξαναφτιάξω για την Πρωτοχρονιά. Προσωπικά, μου θυμίζει και χιονισμένες βουνοπλαγιές όταν τις «καλές ημέρες» πηγαίναμε κάθε χρόνο λίγες ημέρες για σκι. Οπότε έστω και νοερά, με μεταφέρει εκεί.

Ingredients

  • 1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750 ml)
  • 300 ml νερό
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι

 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′-15′ χωρίς όμως να αφήσουμε το κρασί να βράσει.

Το σερβίρουμε ζεστό σε γυάλινα φλιτζάνια κι αν θέλουμε προσθέτουμε σε κάθε φλιτζάνι μια φέτα πορτοκάλι, ένα ξυλάκι κανέλας κι έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.