Πριν από λίγες ημέρες ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ γιόρτασε τα 10α γενέθλια του και βράβευσε για 9η συνεχόμενη χρονιά, ανθρώπους και ελληνικές εταιρείες που αγαπούν την ελληνική γαστρονομία κι επενδύουν στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση επώνυμων, ποιοτικών προϊόντων, με αγάπη και τεχνογνωσία. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία.
Φυσικά, πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς, ήταν οι 14 βραβευμένοι παραγωγοί και εταιρείες που διακρίθηκαν για το πάθος, την καινοτομία, την εμμονή τους στην παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων αλλά και τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους. Μέσα από τις συναρπαστικές τους ιστορίες, εμπνέουν και αναδεικνύουν όχι μόνο τη γευστική αξία αλλά και την οικονομική σημασία του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού.
Φέτος, για πρώτη φορά, βραβεύτηκαν και εστιατόρια, τα οποία μαγειρεύουν αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα, επισημαίνοντας έτσι τη σημασία της γαστρονομίας ως ενός ακόμη αποτελεσματικότερου εργαλείου για τα τουριστικά προϊόντα.
Τα Βραβεία:
Βραβείο Εστιατορίου: Εστιατόριο «Notos» στις Βρυξέλλες (σεφ Κωνσταντίνος Ενρίκογλου) & Εστιατόριο «Θαλασσάκι» στην Τήνο (σεφ Αντωνία Ζάρπα & Άρης Τάτσης)
Τιμητικό Βραβείο: Προκόπης Μαγιάτης, Καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μελέτες του για την υγειοπροστατευτικότητα του ελληνικού ελαιολάδου, έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση.
Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου: Εταιρεία «Κυβερνήτης»
Βραβείο Ελιάς: Εταιρεία «Δαμασκηνοελιές Αϊνατζόγλου»
Βραβείο Ευρείας Κατανάλωσης: Εταιρεία «Μύλοι Λούλη»
Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων: «Τυροκομείο Γασπαράκης»
Βραβείο Παραγωγής Κρέατος: «Φάρμες Κουτσιώφτη-Ωμέγα»
Βραβείο Καταστήματος: «ErgonAgora» στη Θεσσαλονίκη
Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης»: «Amorgiano Μέλι»
Βραβείο Ποτού: «Οινοποιεία Γαβαλά» & «Οινοποιεία Κεχρή»
Βραβείο Παραγωγής Γαλακτομικών Προϊόντων: Εταιρεία «ΚριΚρι»
Βραβείο «Εύη Βουτσινά»: Συνεταιρισμός Κερασοπαραγωγοί Ράχης