Ingredients
- 1 πακέτο Τραχανότο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 60 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερις
- 70 γραμμάρια κάσιους ψημένα, ανάλατα
- 40 γραμμάρια πετιμέζι
- 7 γραμμάρια κουρκουμάς (1 κουταλάκι γλυκού)
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
- 800 ml βραστό νερό
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1′-2′ το περιεχόμενο του φακέλου «Τραχανότο», τα κάσιους και τα κράνμπερις.
Σβήνουμε με το πετιμέζι και προσθέτουμε τον κουρκουμά, τον κύβο και το νερό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το τραχανότο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (5′-7΄).
Σερβίρουμε το τραχανότο αμέσως, ζεστό κι αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.