Ingredients
- 1 πακέτο τραχανότο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) μανιτάρια τεμαχισμένα ή 500 γραμμάρια φρέσκα κομμένα στα δύο
- 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κύβο λαχανικών
- 800 ml βραστό νερό
- τριμμένη παρμεζάνα
Για το τραχανότο, σας έγραψα πριν από λίγες ημέρες. Είναι πραγματικά μια εύκολη αλλά και νόστιμη λύση για το βραδινό γεύμα μιας καθημερινής. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάκι τραχανότο και μερικά επιπλέον υλικά έφτιαξα ένα υπέροχο δείπνο στο άψε σβήσε.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον (6’-7’). Προσθέτουμε το τραχανότο κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το βραστό νερό και τον κύβο λαχανικών κι αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις απορροφηθεί το νερό, το τραχανότο είναι έτοιμο. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη, τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.