Ingredients
Για το κέικ
- 180 ml καφέ φίλτρου
- 170 ml γάλα
- 80 ml αραβοσιτέλαιο
- 210 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γραμμάρια κακάο σκόνη
Για την κρέμα
- 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 250 γραμμάρια φιστικοβούτυρο
- 50 γραμμάρια κακάο σκόνη
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου χρησιμοποιώντας 180 ml βραστό νερό και 10 γραμμάρια Caffè Verona® αλεσμένο για καφετιέρα με έμβολο (French Press). Αφήνουμε για ακριβώς 4′ κι ο καφές μας είναι έτοιμος.
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τον καφέ, το γάλα, το αραβοσιτέλαιο, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα. Χτυπάμε καλά με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αρκετά ρευστό μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 24 εκατοστών τα οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 160 βαθμούς φούρνο, για 25′ και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5′ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια, το φιστικοβούτυρο και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3′.
Στρώνουμε το 1 /3 της ποσότητας της κρέμας στο πρώτο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε με το δεύτερο και το άλλο 1/3 της κρέμας. Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα που περίσσεψε.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες.