Ingredients
- 270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 φλιτζάνια τσαγιού)
- 5 γραμμάρια baking powder (1 κ.γ.)
- 330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
- 350 γραμμάρια φέτα
- Μέλι (προαιρετικά)
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder και τη μπύρα φτιάχνοντας ένα σχετικά ρευστό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′.
Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο μπολ με το χυλό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας μικρές ποσότητες από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1′-2′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Σερβίρουμε κι αν θέλουμε περιχύνουμε με μέλι και σουσάμι.
Οι τηγανίτες φέτας τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.