Ingredients
- 1 αυγό
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 μικρό σφηνάκι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή σκόνη βανίλιας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα στο τηγάνι. Μόλις οι τηγανίτες αρχίσουν να φουσκώνουν και να κάνουν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια τους (1’-2’) αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σιρόπι σφένδαμου, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα ή με ότι άλλο μας αρέσει.