Ingredients
- 1 πακέτο σφολιατάκια στρογγυλά (20 τεμάχια)
- 300 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί gouda
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί regato
- 1 κουταλιά της σούπας Herbes de Provence (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1’-2’. Προσθέτουμε το σπανάκι, το νερό, τα Herbes de Provence (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τ’ αλατοπίπερο κι αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να απορροφήσει όλα του τα υγρά (περίπου 8’-10’). Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ταψάκια με ειδικές θήκες για ταρτάκια και τοποθετούμε ένα σφολιατάκι σε κάθε θέση. Μοιράζουμε το μίγμα από σπανάκι και τυριά επάνω στα σφολιατάκια με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στον αέρα, στους 180ο βαθμούς φούρνο για 22’-23’.
Τα herbes de Provence είναι ένα μίγμα μυρωδικών που είναι πολύ διαδεδομένο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Γαλλίας και συνήθως περιέχει δενδρολίβανο, θυμάρι, θρούμπι, μαντζουράνα και ρίγανη. Στην Αμερικάνικη αγορά προσέθεσαν και λεβάντα κι έτσι πλέον έχει καθιερωθεί, αν και η λεβάντα δεν ήταν πολύ διαδεδομένη στην τοπική κουζίνα της Ν. Γαλλίας. Το μίγμα αυτό μπορείτε να το βρείτε σε βαζάκι σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Προσθέτουμε τα τυριά και το σπανάκι κι ανακατεύουμε καλά.