Ingredients
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 600 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, emmental, γραβιέρα, κλπ)
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
- 4-5 φέτες προσούτο
- 7-8 τοματίνια κομμένα στα δύο
- Αλάτι
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μία ακόμη τάρτα, αυτή τη φορά με προσούτο, που είχε μεγάλη επιτυχία. Την πρωτοέφτιαξα, φέτος στις διακοπές κι έγινε το απόλυτο hit.
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα κι απλώνουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε πάνω από το μίγμα των τυριών το προσούτο και τα τοματίνια πιέζοντας τα ελαφρά προς τα κάτω.
Διπλώνουμε και στρίβουμε όσο φύλλο σφολιάτας περισσεύει περιμετρικά από τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο (στον αέρα) για 40’-45’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί καλά το φύλλο της σφολιάτας.