Ingredients
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, emmental, γραβιέρα)
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
- Αλάτι
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Αν περισσεύει φύλλο έξω από την ταρτιέρα, το κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το ψιλοκομμένο μπέικον και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα κι απλώνουμε ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε και στρίβουμε όσο φύλλο σφολιάτας περισσεύει περιμετρικά από τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο (στον αέρα) για 40’-45’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί καλά το φύλλο της σφολιάτας.
Πολύ νόστιμη και ελαφριά αυτή η γέμιση για τάρτα, αφού έχει μόνο 1 αυγό. Είχα αμφιβολίες γιατί περιέχει και γάλα, αλλά ευτυχώς ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή και τελικά δεν με απογοήτευσε το αποτέλεσμα. Σαν βάση έφτιαξα την κλασική ζύμη για τάρτες. Έγινε τέλεια! Ευχαριστούμε! Ήταν ότι πρέπει για το γιορτινό τραπεζι. Καλή Πρωτοχρονιά!
Καλή Πρωτοχρονιά! Με υγεία κι αγάπη, πάνω απ’όλα!