Αρχική  >  Cook, Συνταγές, Σούπες & Σαλάτες  >  Ταρατόρ (κρύα σούπα)

Ταρατόρ (κρύα σούπα)

Όταν ήμουν μικρή, ο μπαμπάς μου (ο οποίος μαγείρευε και μαγειρεύει εκπληκτικά) τα καλοκαίρια, μας έφτιαχνε ταρατόρ. Μια κρύα σούπα που εγώ όταν με ρωτούσαν οι φίλοι μου τι είναι το ταρατόρ απαντούσα «τζατζίκι σούπα». Για πάρα πολλά χρόνια πίστευα ότι αυτή ήταν η ονομασία που είχε δώσει ο μπαμπάς μου σε αυτή τη συνταγή έτσι για να την κάνει ελκυστική σε εμάς και να μας εντυπωσιάσει :-) Πολλά χρόνια μετά έμαθα (διότι το googlαρα φίλοι μου) ότι το ταρατόρ (που καθόλου φανταστικό όνομα δεν έχει τελικά) είναι μια κρύα σούπα και η καταγωγή της είναι από τη Βουλγαρία! Είναι πολύ νόστιμη και δροσιστική κι αποτελεί μια πολύ ελαφριά πρόταση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Ingredients

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε το ταρατόρ παγωμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε.

Από Evina

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.