Ingredients
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές σούπας φιστικοβούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι τσαγιού coco pops
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ξηρούς καρπούς της προτίμησης σας (αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια, κλπ)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σπόρους (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, κλπ)
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μέλι και τη βανίλια. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μέλι να γίνει ρευστό και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο. Αν δεν σας αρέσει το φιστικουβούτυρο, απλά παραλείψτε το. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το φιστικοβούτυρο.
Εν τω μεταξύ στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκατοστά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το ταψάκι στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα πιο γρήγορα). Μόλις σφίξει, το βγάζουμε από το ταψί και το κόβουμε σε 10 παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Αν προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος των ξηρών καρπών ή των σπόρων με αποξηραμένα φρούτα.