Ingredients
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
- 1 κούπα σπανάκι κατεψυγμένο
- 1 κύβος κοτόπουλου
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός
- 2 λίτρα νερό
- 1 κούπα τορτελίνια με γέμιση τυρί
- ½ κούπα τριμμένο τσένταρ
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρω το κρεμμύδι για 2΄. Μετά προσθέτω το κοτόπουλο και τον κύβο και σοτάρω για άλλα 5’. Προσθέτω και το σπανάκι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2’.
Προσθέτω το νερό, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζω τη κατσαρόλα και σιγοβράζω για 30’.
Περνάω τη σούπα με το ραβδομπλέντερ για να γίνει λεία και κρεμώδης (αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, η σούπα είναι εξίσου νόστιμη έτσι, αλλά η μεγάλη μου κόρη έχει ένα «θεματάκι» με τις υφές). Προσθέτω τα τορτελίνια και σιγοβράζω για άλλα 13’ με ανοικτό καπάκι. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή προσθέτοντας λίγο τριμμένο τσένταρ από πάνω.