Ingredients
- 1 κιλό φρέσκιες φράουλες
- 700 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λίτρο νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
Αυτό το sorbet, πέρα από εύκολο και νόστιμο, είναι και η ιδανική βάση για παγωμένα strawberry daiquiries! Επίσης μπορείτε να το ετοιμάσετε και με άλλα φρέσκα φρούτα.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3’-4’ για να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε το σιρόπι, τις φράουλες και το χυμό του λεμονιού στο μπλέντερ πολύ καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα τάπερ που κλείνει καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μισή περίπου ώρα μετά, βγάζουμε το τάπερ από την κατάψυξη κι ανακατεύουμε πάλι με ένα κουτάλι για να αφρατέψει.
Κλείνουμε το τάπερ, το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη κι αφήνουμε να παγώσει καλά.