Ingredients
- 250 γραμμάρια φακές ψιλές
- 7-8 τοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 20′ μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην διαλύονται. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φακές, το κρεμμυδάκι, το πορτοκάλι, τον τόνο, τα τοματίνια και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού ξυδιού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και σερβίρουμε. Μπορούμε, επίσης, να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο και να τη σερβίρουμε κρύα.